Επιθεώρηση Γ. Φουφόπουλου: Βράβευση ασφαλιστών 2015

Η συνταγή είναι γνωστή! Εμπιστοσύνη και αναγνώριση στους συνεργάτες και όλοι μαζί πίστη στον κοινό σκοπό! Έτσι ο επιτυχημένος, κάθε χρόνο γίνεται και πιο επιτυχημένος. Η Επιθεώρηση Γεωργίου Φουφόπουλου, με δικαιωμένους κόπους για ακόμη μια χρονιά, βράβευσε τους 300 περίπου συντελεστές αναγνωρίζοντας την προσφορά τους.

Στην πανηγυρική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο “Διογένης Palace” την Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016, με τη συμμετοχή διακεκριμένων προσκεκλημένων από την ηγεσία της Εθνικής Ασφαλιστικής, ανώτατα στελέχη του Ομίλου της ΕΤΕ, εκπροσώπους από σχετικούς παραγωγικούς φορείς, δημοσιογράφους του κλάδου αλλά και επιχειρηματίες, η Επιθεώρηση Φουφόπουλου βράβευσε το σύνολο των ασφαλιστικών της συμβούλων που για ακόμη μια χρονιά ήταν οι πρώτοι της πρώτης ασφαλιστικής Εταιρείας στην Ελλάδα.

Τα εντυπωσιακά αποτελέσματα της Επιθεώρησης, για το έτος 2015, συνοψίζονται στις ακόλουθες επισημάνσεις του κ. Φουφόπουλου, όπως ανακοινώθηκαν στην πανηγυρική ομιλία του:

Οι 100.000 και πλέον πελάτες μας είναι γεγονός πρωτόγνωρο για το επίπεδό μας και για την αγορά και τέλος το σύνολο των εγγεγραμμένων ασφαλίστρων μας στον Κλάδο Ζωής και Υγείας σε σχέση με το σύνολο της Εταιρείας μας.

Η αυξητική πορεία εμφανής και η κορύφωση των αποτελεσμάτων μας έφτασε στο επίπεδο των 6,7 εκατ. νέας παραγωγής στο 2015.

Κάθε μέρα μέσα στην κρίση οι πληρωμές έφτασαν περίπου τα €4.000.000. Το γεγονός αυτό αποτελεί την κορυφαία πράξη για τη συγκράτηση των πελατών μας αφού για μια ακόμη φορά αισθάνθηκαν τη δύναμη και ανταπόκριση της Εταιρείας στις δύσκολες στιγμές. Αυτό είναι το πρόσωπο της Εταιρείας μας, έτσι πρέπει να είναι οι ασφαλιστικές εταιρείες. Η δική μας το έχει αποδείξει 1½ αιώνα τώρα με το παραπάνω!

Ο Δεκέμβριος του 2015 ήταν ο μήνας αποκάλυψη με €1.500.000 παραγωγή και 1.300 πελάτες και αποτελεί το ρεκόρ του μήνα όλων των εποχών της καριέρας μας.

Αγγίξαμε τα €7.000.000 νέα παραγωγή στον Κλάδο Ζωής στην πιο δύσκολη χρονιά. Στις γενικές ασφαλίσεις με τη βοήθεια των μεγάλων πελατών, των ομαδικών ασφαλίσεων του πυρός και της αστικής ευθύνης η συνολική παραγωγή ανήλθε στα €5.300.000.

Το Solvency II θα επηρεάσει τον τρόπο λειτουργίας, τη διαχείριση των κινδύνων, τη συσσώρευση κεφαλαίων και τέλος την αποθεματοποίηση των εταιρειών προκειμένου να αυξήσουν την αξιοπιστία και την εύρυθμη και εγγυημένη λειτουργία τους.

Μετά από έξι χρόνια συνεχόμενης ύφεσης, είναι η πρώτη φορά που η έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής διαβλέπει ότι – εφόσον συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις για την ικανοποίηση των δημοσιονομικών – το δεύτερο εξάμηνο του 2016 θα καταγραφεί μια δειλή ανάπτυξη 0,6%, με εκρηκτική άνοδο στο 2,7% του ΑΕΠ για το 2017! Αυτά τα μεγέθη, σε αριθμούς αντικατοπτρίζουν μια αύξηση του εθνικού κύκλου εργασιών από 1 έως 4 δισεκατομμύρια ευρώ. Κι αυτή η αύξηση μας αφορά αναλογικά, καθώς σύμφωνα με στοιχεία του CEA (Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ασφαλίσεων) ο κλάδος της ιδιωτικής ασφάλισης στην Ευρώπη παράγει έως το 54% του ΑΕΠ της ΕΕ, καταγράφοντας σταθερή ανάπτυξη 3% ανά έτος.

Ζούμε ιστορικές στιγμές. Όλα αλλάζουν γύρω μας. Όλα αλλάζουν στην Ευρώπη. Όλα αλλάζουν στον κόσμο… Μη σας τρομάζουν όμως οι αλλαγές. Είναι η δύναμή μας. Είναι η δική μας μεγάλη πρόκληση. Την ώρα της μετάλλαξης εμείς προσαρμοζόμαστε γρήγορα στις ανάγκες του νέου περιβάλλοντος. Αφουγκραζόμαστε τις ανάγκες. Διασφαλίζουμε τον κίνδυνο. Ενισχύουμε την απόφαση για ρίσκο. Σταθεροποιούμε την προοπτική της ανάπτυξης.